Juhani Saari
-
Laaja-alainen musiikkiterapeutti
-
(16-25-vuotiaille Kela-korvaus)
-
Filosofian maisteri
-
Muusikko, säveltäjä, äänisuunnittelija
Työskentelen Helsingin toimistoilla.
Yhteystiedot
Palvelut:
-
musiikkiterapia
Laaja-alainen musiikkiterapia sopii monelle.
Kela korvaa laaja-alaisen musiikkiterapian kuntoutuspsykoterapiana 16–25-vuotiaille. Jos aloitat terapian 25-vuotiaana, voit saada Kelan tukea terapiaan vielä kolme vuotta.
Voin ottaa uusia asiakkaita.
Joskus voi olla niin vaikea olla, että omaa kehoaan on lähes mahdotonta sietää. Tai omat mielensisällöt voivat tuntua liian pelottavilta, suorastaan kammottavilta. Silloin ihminen tarvitsee apua, vaikka avun vastaanottaminen voikin olla vaikeaa.
Terapia on vaikeiden kokemusten ja haastavien asioiden yhdessä tutkimista. Terapeuttinasi minä autan sinua kulkemaan tällä tutkiskelun polulla erityisesti musiikin kautta. Voimme yhdessä edetä avun antamisen ja avun vastaanottamisen syklissä juuri niin hitaasti tai nopeasti, kuin mikä on sinulle ja sietokyvyllesi sopivaa.
Tuletpa terapiayhteistyöhömme minkälaisesta taustasta tahansa, minkälaisella diagnoosilla tahansa, sinä kelpaat juuri tuollaisena. Minulla on kokemusta hyvin erilaisten ihmisten, erilaisten oireiden ja häiriöiden kanssa kamppailevien auttamisesta. Olen tehnyt terapiatyötä mm. masentuneisuudesta, ahdistuneisuudesta ja kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivien ihmisten kanssa. Laaja-alaisesta musiikkiterapiasta on hyötynyt myös traumataustainen, pakko-oireisesta häiriöstä ja epävakaasta persoonallisuudesta kärsivä psykoterapia-asiakkaani.
Musiikkiterapiassa keskustellaan ja käytetään musiikkia aina sinun tarpeidesi mukaan. Sinun ei tarvitse osata laulaa tai soittaa. Sinun ei tarvitse olla yhtään musikaalinen. Ilman muuta musikaalisuus ja musikaalinen taustasi huomioidaan myös, vahvuuksiasi voidaan herkistää psykologiseen prosessiin.
Käytän työssäni laajasti erilaisia menetelmiä
Menetelmät ovat toki tärkeitä, mutta ennen kaikkea me kuitenkin keskustelemme, tunnustelemme yhteistä kokemisen tilaa. Vaikeiden asioiden sanallistaminen ja tiedostaminen on tärkeää myös musiikkiterapiassa.
Joskus saatan ehdottaa, että kuuntelisimme jonkun sinulle tärkeän biisin. Jos tämä sopii sinulle, niin silloin me kuuntelemme. Biisi nostattaa luultavasti koettavaksemme voimakkaita tunteita ja voimakkaita muistoja. Käymme yhdessä niitä läpi. Opettelemme yhdessä kestämään isoja tunteita.
Joskus saatamme pysähtyä soittamaan jotakin soitinta, jos sellainen sinua kiinnostaa. Vaikka soittaminen olisi sinulle täysin vierasta, minä opastan ja autan alkuun. Soittaminen voi tuntua sinusta rauhoittavalta tai innostavalta. Soittaminen voi nostaa esiin häpeän tunteita, kaikenlaisia tunteita. Yhdessä yritämme ymmärtää niitä rauhassa.
Terapeuttiseen työkalupakkiini kuuluu musiikillisten metodien, kuten kuuntelun, soittamisen, biisinteon, säveltämisen, mielikuvamatkailun (GIM; Guided Imagery in Music), biittien, äänittämisen ja vibroakustiikan lisäksi laaja valikoima muita lähestymistapoja.
Psykoterapeuttisista viitekehyksistä hyödynnän erityisesti traumaterapeuttista sekä psykodynaamista lähestymistapaa, mutta myös kognitiivista lähtökohtaa esim. ydinuskomusten läpikäymisen muodossa. Voimme tutkia mielesi monenlaisten eri puolia esim. IFS:n (Internal Family Systems Therapy) periaatteiden mukaisesti.
Käytän työssäni myös kehollisia menetelmiä, kuten sensomotorisia tekniikoita, somatic experience -menetelmiä, traumajoogaa, tappingia sekä erilaisia hengitystekniikoita. Voimme hyödyntää terapiassamme monimuotoisesti mindfulnessia ja kehoskannausta sekä etenevää lihasrentoutusta.
Lähdetäänkö tutustumaan sinuun?
Ota rohkeasti yhteyttä ja tule musiikkiterapiaan! Koetaan yhdessä, miten musiikki auttaa, kannattelee ja antaa turvaa.