Juha Petterson

  • Psykoterapeutti
  • Pari- ja perheterapeutti
  • Kognitiivisessa psykoterapeuttikoulutuksessa (valmistuu 5.12.2019)
  • TM

   Puh. 050 565 8243

  juha.h.petterson@gmail.com

  Työskentelen Helsingin toimistolla.

  Voin ottaa uusia asiakkaita, sekä yksilö- että pariterapiaan.

  Erityisosaamisenani ovat yksilö-, pari- ja perheterapia. Parisuhteen vaikeuksien ja kriisien ymmärtämisessä hyödynnän erityisesti ns. tunnekeskeistä pariterapiaa, jonka avulla parisuhteen kielteisiin ja toistuviin kaavaihoin saadaan muutosta. Pariterapian avulla suhteeseen saadaan tilaa myötätunnolle ja rakkaudelle riitojen, tunnekylmyyden ja etääntymisen sijaan.

  Käytän työssäni myös kognitiivisesta yksilöpsykoterapiasta tuttuja menetelmiä, erityisesti hyväksymis- ja omistautumisterapiaa (lyh. HOT). HOTin avulla on mahdollista lisätä omaa psykologista joustavuutta, joka on henkisen hyvinvoinnin edellytys. Terapian tarkoituksena on tunnistaa ongelmallisia ajattelumalleja, jotka estävät elämästä omien arvojen ja tavoitteiden mukaisesti. Monesti syvälle juurtuneet virheelliset ja kielteiset
  uskomukset itsestämme ja omista kyvyistämme estävät meitä saavuttamasta päämääriämme. Esimerkiksi pelot estävät meitä tarttumasta niihin hyviin mahdollisuuksiin, jotka tulevat arjessa eteemme.

  Jos omaa elämään liittyvät asiat askarruttavat ja aiheuttavat pahaa oloa, niistä on hyvä tulla keskustelemaan yksin, yhdessä tai jollain muulla itselle sopivalla kokoonpanolla. 

  Tervetuloa vastaanotolleni Kaisaniemeen.

  Paritapaamiset 90 min – 150 €

  Yksilötapaamiset 45 min – 60 € (ns. opiskeluvaiheen hinta, valmistuminen 2019)

  Kysy - Me vastaamme!