Psykoterapeutti Sirpa Hopiavuori – Helsinki

Psykoterapeutti Sirpa Hopiavuori pitää vastaanottoaan Psykoterapiakeskus Mind Repression Oy:n Helsingin toimipisteissä. 

Monipuolisia terapiapalveluita tarjoava Mind Repression Oy palvelee lisäksi Espoossa ja Porvoossa.

Yhteystiedot ja sijainnit
Mind Repression Oy, Sirpa Hopiavuori

Sirpa Hopiavuori

  • Psykoterapeutti

  • Kriisi- ja traumapsykoterapia

  • EMDR-terapeutti

  • Työnohjaaja, STO ry

  • Psykiatrinen sairaanhoitaja, YAMK

  • (Valvira, Kela)

Tarjoan aikuisille lyhyt- ja pitkäkestoista yksilöterapiaa (Kela-pätevyys). Myös yksittäiset konsultaatiokäynnit ovat mahdollisia. Terapiasta voi olla hyötyä elämän monissa tilanteissa. Olen työskennellyt Valviran hyväksymänä kriisi- ja traumapsykoterapeuttina yli 10 vuotta.


Olen aktiivinen ja empaattinen psykoterapeutti, joka pyrkii löytämään asiakkaan kanssa yhdessä asiakasta parhaiten auttavat ”hoitokeinot”. Psykoterapeuttina minulle on tärkeää, että terapia etenee asiakkaan omassa tahdissa, turvallisesti. Psykoterapeuttina pyrin luomaan asiakkaalle ”tilan”, jossa me yhdessä voimme tutkia hänen ajatteluaan ja toimintaansa. Tutkimisen avulla pyritään löytämään vaihtoehtoisia tapoja ajatella ja toimia.


Istunnoilla keskustellaan asiakkaan tilanteesta. Tärkeintä on turvallinen vuorovaikutussuhde asiakkaan ja terapeutin välillä. Tapaamisten aikana voidaan tarvittaessa käyttää apuna erilaisia harjoituksia, jotka auttavat asiakasta hahmottamaan tilannettaan (mm. mielikuva- tai hengitysharjoituksia, mind map -tekniikkaa tai EMDR-menetelmää). Kaikkien menetelmien kohdalla käydään ensin keskustelu asiakkaan kanssa siitä, mihin menetelmää käytetään ja miten menetelmä voisi mahdollisesti hyödyttää asiakasta. Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni Helsingin Vuorikadulle tai Rikhardinkadulle.