Veera Takala-Tikkanen

Veera Takala-Tikkanen

Veera Takala-Tikkanen

  • Psykoterapeutti/ Kognitiivinen käyttäytymisterapia (Valvira/ Kela)
  • Yhteisöpedagogi AMK
  • Lähihoitaja/yo
  • Työkykykoordinaattori
  • Yhteiskuntatieteiden maisterikoulutuksessa
  • Työskentelykielet: suomi/ englanti

Puh. 050 354 2129
veera.tikkanen@icloud.com

Työskentelen Helsingin toimistolla.

Psykoterapiassa tärkeää on kahden ihmisen välinen vuorovaikutussuhde. Toivon, että voit kokea minut aitona, kuuntelevana, välittävänä ja luotettavana sekä kokea olosi turvalliseksi. Minä autan sinua terapeuttina oivaltamaan ja ratkaisemaan elämäsi kysymyksiä sekä etenemään prosessissa kohti omaa hyvää elämääsi. Kuljen vierelläsi sinua tukien, ymmärtäen sekä joskus myös uusiin tilanteisiin haastaen.

Olen tehnyt terapiaa työssäni ja työni ohessa. Olen työskennellyt muun muassa lastensuojelussa (lapset, nuoret ja vanhemmat), työkykyisyys asioiden parissa Te-toimistossa tuetun työllistymisen palveluissa ja nuorten Ohjaamoissa. Olen työskennellyt työurallani lasten, nuorten, aikuisten, vanhusten ja kehitysvammaisten kanssa.

Olen käsitellyt asiakkaiden kanssa muun muassa sosiaalista jännittämistä (josta teen nyt gradua), stressiä, työkykyisyyttä ja uupumusta, surua, kehonkuvaan liittyviä asioita, traumoja, fobioita, mustasukkaisuutta, riippuvuuksia, pakko-oireita, ahdistusta ja masennusta. Tärkeitä terapiassa ovat myös itsensä hyväksymisen ja itsemyötätunnon teemat, nämä teemat kulkevat läpi terapiaprosessin.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on tutkittu ja tehokas hoitomuoto. Käytän tämän terapiamuodon työvälineitä aktiivisesti työssäni asiakkaan tarpeita ja voimavaroja kuunnellen. Luotan aina siihen, että asiakkaalla on oman hyvän elämänsä avaimet ja minun tehtäväni on auttaa häntä niiden löytämisessä sekä siinä, että niitä käytetään oikeaan oveen. Terapeuttina ajattelen, että tärkeintä on, että asiakas kokee, että olen aito ja luotettava. Minulla on teoriatietoa ja menetelmiä, mutta aito vuorovaikutus on näitäkin tärkeämpää.

Terapiaprosessi alkaa kartoituksella ja tämän jälkeen asiakkaan kanssa päätetään yhdessä etenemissuunta, jota tietysti terapeutti ohjaa. Asiakkaalla on voimavaroja, jotka saadaan esille yhteisessä prosessissa. Annan prosessin kuluessa myös kotitehtäviä, joissa tarkoituksena on viedä hyviä käytäntöjä terapiassakävijän arkeen.

Kysy - Me vastaamme!