Psykologi
Sari Junkkila – Helsinki

Psykoterapeutti Sari Junkkila työskentelee Psykoterapiakeskus Mind Repression Oy:llä Helsingissä.

Mind Repression Oy tarjoaa monipuoliset terapiapalvelut yhteensä neljässä toimipisteessään Helsingissä, Espoossa sekä Porvoossa.

Yhteystiedot ja sijainnit
Mind Repression Oy, Tanja Räsänen

Sari Junkkila

  • Psykologi

  • Lastenpsykoterapeutti

  • Lasten ja nuorten taidepsykoterapeutti

  • EMDR-terapeutti ja -työnohjaaja

  • Työnohjaaja (Valvira, Kela)

Olen psykologi ja lisäkoulutukseltani lastenpsykoterapeutti sekä taidepsykoterapeutti. Lisäksi olen lasten ja nuorten EMDR-terapeutti ja EMDR-työnohjaaja. Tarjoan psykoterapiaa lapsille ja nuorille sekä työnohjausta lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

 

Psykoterapiaa käytetään muun muassa ahdistuneisuuden, masennuksen ja käytöshäiriöiden hoidossa.

 

Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki lapset, nuoret sekä nuoret aikuiset. Lasten psykoterapia on alle 13-vuotiaille lapsille suunnattu psykoterapiamuoto. Nuorten ja nuorten aikuisten psykoterapia on 13-25 -vuotiaille.

 

Lasten ja nuorten psykoterapiahoito voidaan toteuttaa kaupunkien ja sairaanhoitopiirien palvelusetelien avulla tai omakustanteisesti. 16–25-vuotiaat voivat saada Kelan tuen kuntoutuspsykoterapian muodossa taidepsykoterapiaan. Nuoren terapiaan voi liittyä myös vanhempien ohjauskäyntejä.

 

Ennen siirtymistäni yksityiseksi psykoterapeutiksi, minulla on takana vuosien kokemus perheneuvolatyöstä, joten lasten ja perheiden asiat ovat minulle tuttuja. Olen tehnyt pitkään töitä etenkin lasten traumojen ja kriisien kanssa. Teen sekä pitkää että lyhyttä psykoterapiaa ja työssäni yhdistelen psykodynaamista ja traumalähtöistä työtapaa. Tarjoan lapsille ja nuorille myös psykoanalyyttista taidepsykoterapiaa.

 

Pitkä työkokemukseni on vahvistanut ymmärrystäni siitä, että vaikka tavallisesti vanhemmat pyrkivät luomaan lapsen kasvua ja kehitystä tukevan ympäristön, paraskaan vanhemmuus ei pysty suojaamaan täysin lasta ja nuorta elämään kuuluvilta erilaisilta vaikeuksilta. Kasvuun kuuluu ristiriitoja, lapsi tai nuori voi kohdata vaikeita asioita ja häiriöitä voi tapahtua hänen mielessään. Lapsen ja nuoren psyykkiset vaikeudet ovat usein vanhemman suoran vaikuttamiskyvyn ulkopuolella. Tällöin voidaan suositella intensiivistä psykoterapiaa.

 

EMDR on lyhennus sanoista ” Eye movement desensitisation and reprocessing”. EMDR on näyttöön pohjautuva menetelmä posttraumaattisen stressin hoidossa ja se on hyväksytty Suomessa Käypä hoito- suosituksiin.

 

Lasten ja nuorten EMDR-terapiassa käytetään apuna silmänliikkeitä tai muuta bilateraalista ärsykettä. EMDR-terapia voi auttaa pienentämään menneisyyden vaikeiden kokemusten vaikutuksia. EMDR-terapialla voidaan hoitaa erilaisia traumoja, jotka ovat seurausta esim. onnettomuudesta, tulipalosta, pahoinpitelystä, kiusaamisesta tai jostain muusta kauhistuttavasta kokemuksesta. EMDR-hoitoa voidaan käyttää myös erilaisten pelkojen, ahdistuksen ja surun hoitamiseen. EMDR aktivoi kehon luonnollisen paranemisprosessin ja auttaa ajattelemaan eri tavalla tapahtuneesta.

 

 

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni Kaisaniemen Vuorikadulle! Teen myös tarvittaessa etäterapiaa ja etätyönohjausta suojatulla yhteydellä.