Anne Kinturi

Anne Kinturi (Helsinki)

  • Psykoterapeuttiopiskelija, psykoanalyyttinen psykoterapia
  • Työnohjaaja
  • Teologian maisteri

anne.kinturi@gmail.com

Palvelut

  • yksilöterapia, aikuiset 
  • työnohjaus

Mitä minulle kuuluu? Usein on helpompaa täyttää päivänsä kaikenlaisella tekemisellä kuin pysähtyä kuuntelemaan vastausta. Mieleen saattaisi pujahtaa kaikenlaisia muistoja ja hetkiä, vaikeitakin. Joskus joutuu pysähtymään, vaikkei haluaisikaan. Ahdistaa ja painaa liikaa, vaikka ei oikein ymmärtäisikään syytä siihen. Onnekas saattaa silloin käsittää, että nyt tarvitsen toisen ihmisen tukea ja apua. Muistoja, lastia ja surua on yksinkertaisesti liikaa yksin kannettavaksi.

On mahdollista hengittää kevyemmin ja voida paremmin. Olo kevenee pikkuhiljaa, ajan kanssa, monenlaiset kivet kääntämällä. Ensin pitää uskaltaa nähdä, mistä oikein tulen ja miten minut on aikaisemmin nähty ja kuultu.

Psykoterapian hienous on siinä, että oman mielen salaisuuksia, historian polkuja ja tätä päivää ei tarvitse katsella yksin. Terapeutti istuu kanssani ja jakaa kaikkein vaikeimmatkin kohdat tarinassa. On kuulolla, kuunnellen ja eläytyen.

Pikkuhiljaa terapiahuoneessa alkaa tapahtua. Kun kerron tarinani paloja kerta toisensa jälkeen, se alkaa muotoutua selväksi kertomukseksi, jonka voi ymmärtää. Vihastuttaa, itkettääkin se kaikki. Mutta. Tämä tapahtui, koska näin oli tapahtunut. Alan vähitellen ymmärtää itseäni, arkeani ja juhlaa.  Se lohduttaa ja vahvistaa, kun jatkan jälleen matkaani.

Opiskelen parhaillaan psykoanalyyttisessa aikuisten yksilöpsykoterapian koulutusohjelmassa, jonka järjestävät Helsingin yliopisto ja Therapeia-säätiö. Olen koulutukseltani teologian maisteri sekä työnohjaaja. Olen aikaisemmin pohtinut työkseni lapsuuden, nuoruuden, vanhemmuuden ja auttamisen kysymyksiä.

Kysy - Me vastaamme!


  • Kela